تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : معلمان ایران
حوزه : صفحه نخست, یادداشت
شماره : 77
تاریخ : ۱۳ مهر, ۱۳۹۸ :: ۱۱:۳۲
یادداشت مدیرمسئول/ روز جهانی معلم گرامی باد یونیسف شعار امسال را عبارت « YOUNG TEACHERS, THE FUTURE OF PROFESSION » (معلمان جوان، آینده این حرفه اند) قرار داده است.

یادداشت مهدی کمالی مدیرمسئول پایگاه خبری تحلیلی معلمان ایران به مناسبت روز جهانی معلم :

به نام خدایی که خود اولین معلم عالم است و رسولانش را معلم برانگیخت

پنجم اکتبر (13 مهر) در حالی از راه رسیده است که یونیسف شعار امسال را عبارت « YOUNG TEACHERS, THE FUTURE OF PROFESSION » (معلمان جوان، آینده این حرفه اند) قرار داده است.

این که تا چه حد کشورهای مختلف در گزینش معلمان جدید به جوانگرایی پایبند هستند نیاز به بررسی دارد. اما در کشور ما در زمان های گوناگون دانشسراهای تربیت معلم وظیفه تأمین معلمان جوان و پرانرژی برای کشور را ایفا می کردند.

وظیفه ای که اکنون بر دوش دانشگاه فرهنگیان قرار دارد و به نظر می رسد جوابگوی نیاز فعلی کشور نیست و باز ناچاریم به سراغ سرباز معلم و دیگر روش های تأمین معلم برویم.

در چنین شرایطی که آموزش و پرورش کشورمان در تأمین نیروی انسانی خود با مشکل مواجه است و در هزینه های جاری خود مانده و مطالبات فرهنگیان همواره با تأخیر پرداخت می شود، رسیدگی به موضوع مهمی همچون ارتقای منزلت فرهنگیان در جامعه به حاشیه رانده می شود. وزیر جدید آموزش و پرورش که پس از چهار ماه بلاتکلیفی با رأی اعتماد 200 بهارستان نشین حدود یک ماهی است که سکان این وزارت خانه را برعهده دارد در ابتدای پیام تبریک خود به مناسبت روز جهانی معلم آورده است که:
هست معلم پیمبری که به رتبت برتر از او نیست جز خدای معلم
آیا این شعر در جامعه امروزی ما نمود عینی و واقعی دارد؟ همچون همیشه در حد شعار معلم در عالی ترین جایگاه ها قرار داده شده اما اینکه در مقام عمل تا چه حد در این مسیر تلاش می شود و چه نتیجه ای حاصل می شود، بدون پیش داوری صبر می کنیم و نتیجه را به گذر زمان موکول می کنیم.

نگاهی به منزلت و معیشت فرهنگیان

واقعیت ملموس جامعه، حساب دفتری و بدهی های ماه به ماه فرهنگیان عزیز به کسبه محترم، کارهای جنبی برای تأمین معاش خانواده و هزینه های کمرشکن زندگی را نشان می دهد.

تصور کنید یک معلم هیچ دغدغه ای جز پرورش آینده سازان ایران عزیزمان نداشته باشد، در ساعات استراحت علاوه بر رسیدگی به خانواده و ذخیره انرژی برای تعلیم و تربیت بهتر، به مطالعه، مباحثه و بروزآوری دانش تربیتی خود خواهد پرداخت.

دو خانواده را در نظر بگیرید، 1- خانواده ای که دغدغه معیشت ندارد و اعضای آن اصلاً به نیازهای روزمره فکر هم نمی کنند افراد این خانواده به راحتی می توانند در اندیشه مطالعه، ورزش، سفر، نوآوری و... باشند. 2- خانواده ای که برای هر وعده غذایی خود باید تلاش کند، اعضای این خانواده پس از صرف صبحانه ناچارند در اندیشه نهارشان باشند و راهی برای تأمین آن پیدا کنند، پس از صرف نهار در فکر شام هستند و...، آیا در چنین خانواده ای مجالی برای پیشرفت و نوآوری باقی می ماند.

به نظر شما بانک ها و برخی ادارات غیرمهم تر از آموزش و پرورش (به لحاظ نقش جامعه سازی و تربیت نیروی انسانی آموزش و پرروش) در کدام دسته قرار می گیرند؟ آموزش و پرورش در کدام دسته است؟

مدعی نیستیم که همه چیز به معیشت بر می گردد اما نقش مهمی دارد تا آنجا که برخی از سر ناچاری منزلت خود را فدای معیشت می کنند و به کارهایی تن می دهند که با شأن ایشان سازگار نیست.

پایگاه خبری تحلیلی معلمان ایران

این پایگاه خبری با مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تحت عنوان "معلمان ایران" و توسط یک معلم اداره می شود.

آغاز به کار رسمی سایت از امروز سیزدهم مهرماه است و با عشق به کشور عزیزمان ایران و با رعایت قانون به کار انتشار یادداشت، تحلیل و خبر در زمینه تعیلم و تربیت می پردازیم.

تمامی دردها و مشکلات جامعه فرهنگیان که متأسفانه دیگر اقشار جامعه را نیز درگیر کرده را به طور کامل لمس و درک می کنیم اما هدف نهایی ما از این پایگاه خبری تنها بیان مشکلات نیست، بلکه نظرات و سخنان اندیشمنان فرهنگی و غیرفرهنگی صاحب نظر در خصوص راهکارهای برون رفت مشکلات، بهبود اقتصاد آموزش و پرورش و حذف سوداگران، انتشار تجربیات آموزشی و پرورشی فرهنگیان در کنار اخبار شاخص روزمره آموزش و پرورش از جمله اهداف این پایگاه خبری هستند.

 

همکاری با ما

بهترین نوع همکاری، همکاری محتوایی است، یعنی شما فرهنگیان و فرهنگ دوستان عزیز می توانید با ارسال مقالات، یادداشتها و پژوهش های خود در زمینه تعلیم و تربیت به بار علمی این پایگاه کمک کنید. همچنین با مشارکت در طرح #جهاد_آموزشی در قالب خیرین علمی، به تولید درسنامه ها و آموزش های روان دروس به صورت نوشتار، صوت و یا فیلم آموزشی بپردازید تا به نام خودتان و در قسمت «با دانش آموزان» به صورت رایگان در اختیار جمعیت میلیونی دانش آموزان کشورمان قرار بگیرد. ضمناً قسمت «ایستگاه تجربیه» آماده انتشار تجربیات آموزشی و پرورشی شما جهت استفاده رایگان فرهنگیان عزیز است. برای ارسال مطالب خود می توانید به شیوه های درج شده در صفحه «تماس با ما» مراجعه کنید. لطفاً پایگاه خبری تحلیلی معلمان ایران را به دیگر همکاران معرفی نمایید. با تشکر مهدی کمالی سیزدهم مهر 1398 / روز جهانی معلم

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری تحلیلی معلمان ایران محفوظ می باشد.